U bent hier

FAQ


Het platform Franchise-in-de-zorg.nl is er voor bedrijven om zich te presenteren en voor bezoekers om zich te orienteren op de markt voor ondernemen in de zorg, welzijn of gezondheid. Bedrijven kunnen zijn: franchisegevers, netwerk- en inkooporganisaties en andere nauwe samenwerkingsverbanden die een zorgformule exploiteren (voor het gemak: zorgformules of franchiseformules). Maar ook keurmerken en partners kunnen zich op het franchiseplatform presenteren.

Bezoekers kunnen mensen uit de zorg zijn, of juist van buiten de zorg, die nieuwsgiering zijn naar kansen in de zorg of zelfs al overwegen zorgondernemer te worden. Maar ook bestaande franchisenemers kunnen met Franchise-in-de-zorg.nl op de hoogte blijven van andere franchiseformules en –ontwikkelingen. 


Op Franchise-in-de-zorg.nl kun je franchiseformules bekijken, beoordelen en vergelijken die een link hebben met zorg, welzijn of gezondheid. Franchisegevers kunnen formules plaatsen


Franchise-in-de-zorg.nl is puur gericht op franchising en ondernemen in de zorg en gaat daarom een stapje verder dan andere (algemene) franchisewebsites. Allereerst vind je een (bijna) compleet overzicht van alle zorgformules (en hun nieuws), en dat scheelt een hoop speurwerk. Formules zijn daarom goed te vergelijken. Bovendien kun je onder de fora en waarderingen zien wat anderen zeggen over formules die jij interessant vindt. De kans is bovendien groot dat jij bijvoorbeeld uit de thuiszorg komt, maar via Franchise-in-de-zorg.nl in contact komt met bijvoorbeeld een fitformule, een richting waar je het anders nooit in had gezocht. 


Franchise-in-de-zorg.nl is een platform. Dat houdt in dat geinteresserden toegang kunnen krijgen tot de website en daarmee informatie kunnen plaatsen. Zo kunnen bedrijven hun formule plaatsen en up-to-date houden, hun nieuwsberichten en evenementen delen en hun bijdrage leveren in een van de fora. Bezoekers kunnen formules waarderen, vragen stellen en meediscussieren in de fora. 


Sommige (franchise)formules richten zich in inderdaad niet op zorg. Om bezoekers geen kansen te doen laten liggen, mikt Franchise-in-de-zorg.nl echter iets breder, namelijk op zorg, welzijn en gezondheid. Gepresenteerde formules hebben hier wel een directe link mee.


Sommige (zorg)formules zijn inderdaad geen franchiseformules. Om bezoekers geen kansen te doen laten liggen, mikt Franchise-in-de-zorg.nl echter iets breder, namelijk op franchisegevers, netwerk- en inkooporganisaties en andere nauwe samenwerkingsverbanden die een zorgformule exploiteren. 


De top-5 zorgformules zijn de formules die het meest door de bezoekers van Franchise-in-de-zorg.nl zijn bekeken. 


Franchise-in-de-zorg.nl maakt onderdeel uit van CyberSites, een initiatief van Erik-Jan Jonkman. Erik-Jan is al sinds 2002 actief als ondernemer in de zorg. Met Susanne Duijndam zette hij zijn laatste zorgbedrijf, Zorg & Zo, op. Zorg & Zo was opgezet als franchiseorganisatie en de activiteiten deden dienst als pilot voor toekomstige franchisenemers. De perikelen rondom het PGB en de onmogelijk gebleken toetreding tot zorg-in-natura (de direct verzekerde zorg) deden beiden er echter toe besluiten de deuren per 1 juni 2014 te sluiten. Erik-Jan was echter nog steeds overtuigd van de kansen voor franchising in de zorg. Zijn zorg-, franchise- en ICT-kennis en -ervaring heeft hij nu verwerkt in het platform Franchise-in-de-zorg.nl. Zorg & Zo staat te koop.