U bent hier

Aker uitvaarten

Aker uitvaarten
Grip op uw afscheid
AKER uitvaarten is een nieuwe franchiseorganisatie in de uitvaartbranche en opgericht door twee zussen: Ingrid Straten en Cynthia van Dooren. Onafhankelijk advies en non-provisie vormen de basis van de formule.
De samenleving verandert. Mensen maken op belangrijke momenten in hun leven hun eigen keuzes, nauwelijks gehinderd door taboes. Persoonlijke vrijheid is het sleutelwoord. Echter, bij uitvaarten is dat veel minder het geval en is ‘wat gebruikelijk is’ vaak de leidraad. AKER gelooft dat het anders kan. AKER gelooft in een uitvaart die
een afspiegeling vormt van een uniek leven.
 
Tijdens belangrijke ijkpunten in een mensenleven wordt samen gegeten, van muziek genoten en op andere manieren het leven gevierd. Kerkelijke rituelen spelen een minder prominente rol dan vroeger. Een uitvaart in de visie van AKER trekt deze lijn door en biedt volop alternatieven voor ‘slechts’ netjes begraven of cremeren. AKER biedt maatwerk in stijl.
AKER start in drie regio's in Nederland met een select gezelschap van franchisenemers die zich funeral planners noemen. De funeral planners zijn hoog opgeleid, sociaal vaardig, ondernemend en passen in de sociale structuur van de beoogde klanten. Een funeral planner van AKER hanteert een vast tarief, of – in uitvaartjargon – een fee. Deze fee is hoger dan gemiddeld, namelijk € 3.950,-. Maar alle leveringen (kist, vervoer, bloemen, catering, live-muziek etc.) worden geleverd volgens kostprijs. En dat scheelt aanzienlijk in de uiteindelijke totaalkosten.
 
Bovendien biedt AKER de nabestaanden volledig inzicht in alle facturen, simpelweg door deze aan ze te verstrekken. Veel uitvaartondernemers prediken eenzelfde transparantie maar AKER heeft een businessmodel dat deze aanpak garandeert. Straten en van Dooren richten zich met AKER Uitvaarten vooral op het hogere segment van de markt. Mensen die goed weten hoe ze alles geregeld willen hebben en dat graag uitbesteden aan professionals. Mensen ook die geen kerkelijke rituelen als basis nemen maar hun eigen wensen als uitgangspunt nemen. Deze maand start AKER met vier franchisenemers. Gesprekken met andere funeral planners zijn in volle gang. De reden dat Ilona Molhuysen, Sizone Remmen, Caroline van Weede en Gerrie Davids zich bij AKER aangesloten hebben, is een wezenlijke: “Ze geloven waar wij in geloven”, aldus Straten en Van Dooren. “Dat het anno 2012 anders kan en anders moet”.
 
AKER biedt de (startende) ondernemers een helder concept. Ze zijn zelfstandig in de dagelijkse werkzaamheden en maken toch deel uit van een groter geheel. Zo is er een gezamenlijke website en loopt de facturatie via het hoofdkantoor van AKER. De funeral planners kunnen dus al hun aandacht richten op en tijd besteden aan de contacten met en voor de nabestaanden. Gemiddeld zal dat minimaal 30 uur per uitvaart zijn. Het professionele en kleinschalige team van AKER levert maatwerk om iedere uitvaart stijlvol en bijzonder te laten zijn. Ze zijn stuk voor stuk ondernemend, empathisch en hanteren strikt het nonprovisie beleid. Met andere woorden: zij zetten geen marge of provisie op geleverde producten en diensten. De zussen Straten en van Dooren komen niet uit de uitvaartwereld, maar na de dood van hun vader raakten ze er alletwee in geïnteresseerd. Het is in hun ogen een mooie branche die toe is aan verandering. Hun handen jeuken om de veranderende behoeften in de markt om te zetten in een succesvol nieuw concept.
 
Straten en van Dooren willen met hun organisatie op alle niveaus kwaliteit leveren. Nietalleen aan de nabestaanden, maar ook aan de eigen franchisenemers. Ze geloven dat een begrafenis meer is dan het keurig regelen van alle standaard onderdelen van een uitvaart. Openheid over de werkelijke kosten is een belangrijk uitgangspunt van hun businessplan. AKER rammelt aan de traditionele kooi van de uitvaartwereld.
 
013-2600321
Kerngegevens
Type franchising: 
Soft
Franchising sinds: 
2012
Filialen eigen beheer: 
1
Franchisevestigingen: 
8
Entreefee: 
7500,= (waarvan 50% retour bij behalen resultaten)
Maandfee: 
-
Reclamefee: 
2500,= p.j.
Overige fee: 
gestaffeld % van de uitvaartfee
Totale investering: 
10.000,=
Benodigd eigen vermogen: 
geen
Aantal medewerkers: 
1
Type locatie: 
vanuit huis
Lid NFV: 
Nee
Waardering 
4
Login of registreer om formules te waarderen.

Reacties

Locatie 
De Lind 13a
5061 HS Oisterwijk