U bent hier

FloatCenter

FloatCenter
Ontspannen ondernemen in wellness
Floaten, floating, floattherapie... Hoe je het ook wilt noemen, het is heel simpel de meest effectieve manier om stress te verminderen en om totaal te ontspannen. Het komt er in het kort op neer, dat je drijft op ruim 30 cm speciaal zout water.
FloatCenter staat voor kwaliteit, rust, begeleiding, maximale ontspanning en resultaat. Zodra je bij FloatCenter binnenstapt, waan je je direct in een andere, relaxte wereld. De hectiek van de dag glijdt meteen van je af.
 
Floaten doen we bij FloatCenter in de Ocean FloatRoom. Als eerste in Nederland maakte FloatCenter gebruik van deze rooms. De Ocean FloatRoom is ontwikkeld op basis van ruim 20 jaar onderzoek en ervaring, onder andere bij commerciële FloatCenters over de hele wereld. De FloatRoom heeft niet alleen een mooi design, maar biedt ook vele voordelen ten opzichte van de meer claustrofobische floattanks.
 
Door middel van een deur heb je een comfortabele ingang, je kunt er gewoon rechtop in staan en de deur trek je simpelweg achter je dicht. Het interieur is groot en geventileerd. Je hebt volledige controle over de toegangsdeur, het licht en het geluid. In het floatwater is het speciale Epsom zout opgelost. Epsom zout of bitterzout is Magnesium Sulphate en wordt gevonden in natuurlijke bronnen. Om de beste kwaliteit te verkrijgen wordt het zout behandeld, waarbij alle metalen eruit worden gefilterd. Epsom zout wordt al eeuwen lang gebruikt voor de behandeling van de huid en andere medische toepassingen. Epsom zout verzacht de huid en zorgt ervoor dat je float. Naar gelang je wensen kun je kiezen voor een floatsessie van 60, 90 of maar liefst 120 minuten. Naast floaten biedt FloatCenter diverse, aanvullende behandelingen voor een optimale ontspan-/hersteldag. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke ontspanningsmassage, sportmassage of hotstone massage. Of probeer eens de full body massage met aanpasbare waterdruk, temperatuur en pulseringsfrequentie door de SpaCapsule. Even wegdromen kan in de Finse sauna, alleen of met z’n tweeën.
 
Het float type
Wie voelen zich thuis bij FloatCenter? Heel veel, verschillende mensen! We hebben dus een brede doelgroep: van mensen die puur voor algemene ontspanning komen, (top)sporters die zich voorbereiden op een belangrijke wedstrijd (of juist daarvan willen herstellen), zakenmensen die weinig tijd voor ontspanning hebben maar wel continu op topniveau moeten presteren tot mensen die stress, slaapproblemen, reuma of een spierziekte hebben. Eigenlijk is de enige voorwaarde voor floaten dat mensen met de floating REST ervaring moeten kunnen omgaan. Voor volwassenen is dit in ieder geval geen probleem.
 
Hoe het begon
FloatCenter is opgericht door onder­nemer Rob Koene. Rob maakte in het buitenland kennis met het floaten. De eigen float-ervaring en de inter­nationale populariteit van floaten hebben Rob doen besluiten om in Nederland een eigen FloatCenter op te zetten. Het aanbieden van floaten op een goede manier vraagt om tijd en aandacht.
Alleen met de juiste producten, uitgebreide know how en vakkundige begeleiding is het mogelijk om de klant een optimale float-ervaring te laten beleven. Rob volgde dan ook een intensieve opleiding in Londen. Na veel onderzoek in verschillende landen en een gedegen voor­­bereiding opende hij in november 2007 FloatCenter Haaglanden. 
In onder andere Groot-Brittannië, Amerika, Australië en Zweden heeft floaten al jaren een grote bekendheid en een landelijke dekking. Floaten voorziet duidelijk in een groeiende behoefte. De missie van FloatCenter is kort en bondig: FloatCenter wil de Nederlandse markt veroveren door het floaten landelijk aan te bieden, aan mensen die zich optimaal willen ontspannen of willen herstellen, zowel fysiek als mentaal.
 
Franchising
Voor de beste dienstverlening aan klanten gelooft FloatCenter in persoonlijke betrokkenheid, inzet en lokale aanwezigheid. De landelijke groei vormgeven door middel van samenwerking met lokale ondernemers is voor FloatCenter dan ook een logische keuze. Als samenwerkingsvorm hanteren wij franchising. ‘Franchising is een hechte vorm van samenwerking tussen juridisch zelfstandige ondernemers, de franchisegever en de franchisenemer, die onder gebruikmaking van een gemeenschappelijke naam en met een uniforme uitstraling producten en diensten aanbieden aan afnemers’ (NFV).
 
Voordelen
  • Waarom zou je kiezen voor ondernemen met een franchiseformule?
  • Je maakt gebruik van een bewezen formule en hoeft dus niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden;
  • Binnen de franchiseformule is een efficiënte en effectieve taakverdeling, waardoor jij meer tijd aan je klanten en je team kunt besteden;
  • Je kunt rekenen op de kennis, het advies en de ondersteuning van de professionele, centrale organisatie van de franchisegever;
  • Inkoop en reclame worden deels gezamenlijk georganiseerd waardoor schaalvoordelen worden gerealiseerd;
  • De franchisegever regelt veel zaken, zodat jij tijd en 6 daarmee kosten bespaart.
 
De Trends
FloatCenter maakt onderdeel uit van de wellnessbranche. Volgens de Rabobank blijft er in tijden van laagconjunctuur en stress behoefte aan ontspanning. De wellnessbranche is dan ook nog steeds een groeibranche, waarbij de preventieve wellness in opkomst is. Consumenten worden bewuster van een goede verzorging van lichaam en geest. Ook mannen maken in toe­ nemende mate gebruik van wellness­ faciliteiten. Naar schatting bezoekt zo’n 20 tot 30% van de bevolking tussen 18-65 jaar een wellnesscentrum. Dit zijn circa twee tot drie miljoen mensen en dus bezoekers (exclusief herhalingsbezoek). Zo’n 60% van alle bezoeken wordt binnen een reisafstand van dertig minuten gedaan.
 
Vanuit de consument is er een duidelijke vraag naar service, persoonlijke aandacht, vakkundige advisering en kwaliteit van behandelingen. Hoogste tijd voor de branche om een professionaliseringsslag te maken. Dit uit zich onder meer in een toenemende ketenvorming en samenwerking binnen de branche. Ook komt er meer aandacht voor sturen op kosten, productiviteit en rendement.
 
De heersende trends en de kansen in de markt sluiten naadloos aan op de – visie van – (franchise)formule FloatCenter. Dit betekent echter niet dat we op ons gemakje verder dobberen. We zijn juist continu bezig de formule verder te ontwikkelen, met als doel een duurzame formule voor alle aangesloten ondernemers. 

 

+31 (0)70 – 325 18 87
Kerngegevens
Waardering 
4
Login of registreer om formules te waarderen.

Reacties

Locatie 
Volendamlaan 1162
2547 CZ Den Haag