U bent hier

Thomashuis

Thomashuis
Over Thomashuizen
In een Thomashuis wonen acht volwassenen met een verstandelijke beperking en samen met hen de "zorgondernemers". Deze leiden het huis als hun eigen kleinschalige onderneming.
Zorgondernemer worden? Ja!
Een Thomashuis wordt geleid door een echtpaar of samenwonend stel, dat alle eindverantwoordelijkheid heeft. In alle zelfstandigheid. Onder de paraplu en met alle back up van De Drie Notenboomen ben je echt 100% ondernemer. Dat geeft vrijheid èn verantwoordelijkheid.
 
Ondernemen onder franchise
Eigenlijk staan maar een paar dingen echt vast: je eigen zorgonderneming heet Thomashuis. Je werkt dus als franchisenemer onder het label Thomashuis. Dit label is één van de vernieuwende zorgformules van De Drie Notenboomen. Nog een randvoorwaarde: samen zorg je voor maximaal acht verstandelijk gehandicapten. Die kleinschaligheid is één van de sterke punten van deze formule. Zorg mag namelijk niet verzanden in procedures die niet zelden voortkomen uit een streven naar efficiency.
 
Doen wat je hart je ingeeft
Binnen een aantal kwalitatieve kaders zijn jij en je partner vrij om de zorg in je Thomashuis vorm en inhoud te geven. Je stelt je eigen bewonersgroep samen. Als je een Thomashuis overneemt, ben je vrij om vrijgekomen plekken weer in te vullen. De zorgondernemers die nu actief zijn, besteden veel aandacht aan dynamiek binnen en variatie van zo’n groep. Je stelt ook je eigen team van medewerkers samen. Veel zorgondernemers kiezen bewust voor mensen van ‘buiten het vak’. Die brengen nieuwe ideeën in, kijken er net weer anders tegenaan. Je biedt de bewoners meer dan een dak boven het hoofd en een gevulde maag. Je zorgt voor zinvolle dagbesteding en daarvoor leg je de nodige contacten met vrijwilligers, buurtbewoners en professionele ‘partners’. Je moet het dus leuk vinden om een sociaal netwerk op en uit te bouwen.
 
Een band met verstandelijk gehandicapten
Minstens één helft van een zorgondernemers-duo heeft professionele ervaring met verstandelijk gehandicapten. De wederhelft moet er affiniteit mee hebben. Samen beschik je over een veelheid aan capaciteiten: communicatieve vaardigheden, flexibiliteit, financieel inzicht. Je woont in het Thomashuis, dus pal naast je werk. Natuurlijk heb je vrije tijd, maar realiseer je dat dit geen gewone baan in de zorg is.
0182-550433
Kerngegevens
Type franchising: 
Hard
Franchising sinds: 
2000
Filialen eigen beheer: 
0
Franchisevestigingen: 
0
Keurmerk(en): 
Waardering 
4
Login of registreer om formules te waarderen.

Reacties

Locatie